Savanyú halleves
Népszerű thai leves, mely eredetileg édesvízi halból készült – intenzív fűszerezése miatt használhatunk hozzá heringtől pontyig szinte bármit.
- 600-700 g hal
- 4 csésze hallé (halászlékocka nem jó, használhatsz csirkelevest vagy húsleveskockát)
- 3 teáskanál currypaszta
- 3 kanál halszósz
- 1 kanál tamarindusz sürítmény három kanál vízzel elkeverve
- 1 kanál cukor
- 2 csésze vegyes zöldség, falatokra vágva
Ha friss halat vásároltál, pucold meg, fejezd le, belezd és filézd ki.
Forrald fel a hallét (vizet, húslevest), és tedd bele az összes hozzávalót, kivéve a halat. Amikor újra felforrt, tedd bele a halszeleteket, és alacsony lángon főzd puhára.
Gyakran fogyasztják úgy, hogy a levét kis csészékben, a halat pedig külön tányérra merve, esetleg rizzsel vagy tésztával tálalják.